Dobré PR je konkurenční výhodou

Každá firma se snaží o co nejlepší image. Úkolem public relations (PR) je budování dobrého jména firmy.

V současné době je třeba aktivně a kreativně komunikovat a ukazovat okolí, v čem je síla vaší firmy. Jedině tak vytvoříte pozitivní obraz o vaší společnosti u cílové skupiny, široké veřejnosti, partnerů, investorů či vlastních zaměstnanců a odlišíte se od konkurence. Dobrá komunikace s veřejností určitě představuje konkurenční výhodu.

Tak jako reklama je public relations součástí marketingového mixu. Na rozdíl od reklamy se ale jedná o dlouhodobou soustavnou činnost, jejímž prioritním cílem není prodej určitého produktu. Pro PR je nejdůležitější udržet a zlepšovat dobrou image firmy.

Public relations i reklama využívají stejná média, řídí se marketingovým plánem, neobejdou se bez kreativity, pracují s cílovými skupinami a jsou spolutvůrci image firmy.

Mezi reklamou a PR jsou ale také velké rozdíly. Reklama se zaměřuje na konkrétní segment – na konkrétního zákazníka, naproti tomu PR působí na širokou veřejnost. Reklama nabízí konkrétní produkt či službu, kdežto public relations nabízí dobrou vůli, sympatie a porozumění. Cílem reklamy je zvýšení prodeje v co nejkratším čase, ale PR je dlouhodobou soustavnou záležitostí.

Pro úspěšné řešení PR jsou důležité dobré vztahy s novináři a schopnost komunikovat s médii, a to i v situacích pro firmu nepříznivých. Řešení PR na požadované úrovni je pro mnohé firmy svépomocí nereálné. Zejména středním a menším firmám se vyplatí spolupráce s profesionální PR agenturou. Mezi zkušené agentury, které poskytují komplexní marketingové služby včetně PR, patří společnost ANERI s.r.o. z Liberce.

https://www.aneri.cz/sluzby/firemni-poradna/

https://www.aneri.cz/sluzby/socialni-site/

https://www.aneri.cz/2020/06/20/dobre-pr-je-konkurencni-vyhodou-2/

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - Dobré PR je konkurenční výhodou
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Autor: ANERI